A mostani hétvégén elég sokféle süteményt is sütöttem, nemcsak tortákat. Most inkább a csak egy sütiről írnék és tennék föl képeket,mert szerintem elég mutatós, finom és érdekes sütemény.
Mai napra a Mozart szeletet mutatnám be és írnám le a receptjét, ez a sütemény a marcipán imádók egyik első számú kedvence lesz ezt garantálni tudom,mert mind amellett, hogy egy különleges süti nagyon finom is, és szerintem kinézetre sem utolsó.
Mozart szelet:
Tészta hozzávalói:
4 db tojás (ha lehet XL-es, vagy ha nincs én már mostanában ezeket is mérem,tehát 25-28 dkg)
16,5 dkg liszt
16,5 cukor
2 evőkanál kakaópor
10 evőkanál melegvíz
2 kávéskanál sütőpor
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a vízzel,hozzáadjuk a kakaóporral és sütőporral elkevert lisztet és a végén hozzáforgatjuk a tojások fehérjéből vert kemény habot. Ezt a masszát kisütjük, én már eleve két lapban sütöm, de akinek szimpatikusabb süsse egyben és vágja ketté. Tehát ha két lapban sütjük:25*35 méretben hőlégkeveréses sütőben 175 fokon 8 perc alatt kész. Kihűtjük.
Krém:
6 db tojás
25 dkg kristálycukor
3 evőkanál liszt
2 dl tej
20 dkg margarin
1,5 üveg zöld mandula aroma
1 ü (40 dkg) mogyorókrém
25 dkg marcipán
10 dkg tortabevonó csoki
1 evőkanál étolaj
A tojásokat a cukorral, a liszttel és a tejjel sűrű krémmé főzzük,kihűtjük, majd a habosra kavart margarinnal összeforgatjuk.Az egyik lapra rákenjük a zöld krém felét,erre rákenjük a mogyorókrém felét (én mikróban felmelegítem egy kicsit,így könnyebben kenhető). A marcipánt kinyújtjuk a süteményünk nagyságára és ráfektetjük a mogyorókrémre, a marcipán lapot megkenjük a maradék mogyorókrémmel és a zöld krém másik felével, majd betakarjuk a másik tésztalappal. A tortabevonó csokit felmelegítjük az olajjal és ráöntjük a sütemény tetejére.
A mi Mozart szeletünk így néz ki.
Egy-két napon belül a következő recepteket is fölteszem, Puncs szelet, Orchidea szelet,ezekről ízelítőbe egy pár kép.
Aki kíváncsi ezeknek a süteményeknek a receptjeire nagyon nagy örömmel várom vissza erre az oldalra nemsokára.
Addig is minél több jó élményt kívánok a sütők mellett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése