2014. január 14., kedd

Bonbonmeggyes krémes szelet

Boldog szép estét mindenkinek!

Ma ezt a süteményt sütöttem meg és mondhatom nagyon jól sikerült. Egy elég különleges és nagyon finom sütemény lett, előre láthatóan a családunk (legalábbis az enyém biztos) egyik kedvence lesz. Az elkészítése a következő:

Tészta hozzávalói:
30 dkg liszt
1 evőkanál kakaópor
5 dkg kristálycukor
1/2 cs. sütőpor
10 dkg margarin
2 db tojássárgája
2 dl tej

A hozzávalókat a robotgép tartályába mérem és a dagasztókar segítségével összeállítom  a tésztát.Egy könnyű rugalmas tésztát kell, hogy kapjunk,ebből két  25*35 cm méretű lapot sütök 175 fokon 5 perc alatt, majd kihűtöm.

Krém hozzávalói:
70 dkg magozott fagyasztott meggy
1 ü. bonbonmeggy aroma
10 dkg cukor
2 cs. vaníliás pudingpor
5 dl tej
20 dkg cukor
20 dkg margarin
10 dkg babapiskóta

A meggyet az aromával és a 10 dkg cukorral összeforralom, de nem sokáig, mert nem akarom a meggyet szétfőzni.Ezután jól lecsöpögtetem. (én még konyhai papírtörlőn hagyom egy ideig, hogy jól felitassam a meggy levét) A pudingport a cukorral és egy kevés tejjel jól elkeverem, a többi tejet felteszem forrni. Ha felforrt a tej hozzáadom a pudingos keveréket és jól besűrítem,és folpackal befedve kihűtöm. Ha krém szoba hőmérsékletűre hűlt összekeverem a jó habosra kidolgozott margarinnal. Ebbe krémbe forgatom a meggyet és a kis darabokra tördelt babpiskótát és az egyik tésztalapra halmozom, majd befedem a másik lappal és kis pihentetés után csokimázat teszek a tetejére.

Csokimáz:
10 dkg étcsoki
2 evőkanál étolaj

A legjobb ha egy éjszakát pihentetjük hűtőben, ennyi idő alatt megpuhul a babapiskóta és a sütemény lapja is.
Így néz ki az elkészült sütemény:
  Aki szereti a különleges ízeket feltétlenül próbálja ki, jó sütögetést mindenkinek és további kellemes estét!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése